1.3.2018. 19:55
6
Srbima smeta nekadašnja zastava BiH: Zbog zastave sa ljiljanima Mladen Ivanić će zatražiti smjenu Mustafe Mujezinovića
FOTO: Dnevni Avaz
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zatražiće na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu u Moskvi sa nekadašnjom zastavom BiH, rekla je Srni Ivanićev savjetnik za medije Marija Milić.

"Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je potez ambasadora Mujezinovića neprimjeren i zato će već na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, 13. marta, tražiti njegovo razrješenje", rekla je Milićeva. 

I ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak najoštrije je osudio to što se ambasador BiH u Moskvi Mustafa Mujezinović fotografisao sa studentima iz BiH sa nekadašnjom zastavom BiH.

Sporna fotografija sa istaknutim ratni zastavam BiH nastala je nako što su se studenti iz BiH koji ovih dana borave u Moskvi sastali sa ambasadorom Mujezinovićem. 

Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga u Moskvi svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH.

(Srna / Haris Ahbabović)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.