27.8.2018. 14:30
0
Crnadak se u Jerusalemu sastao s Netanyahuom
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak boravi u službenoj posjeti Državi Izrael, na poziv predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Izraela Benjamina Netanyahua.

Službena posjeta ministra Crnatka Izraelu potvrda je dobre dosadašnje saradnje BiH i Izraela, kao i želje obje strane za njenim nastavkom u budućnosti.

Tokom razgovora, premijer Netanyahu upoznao je ministra Crnatka sa najznačajnijim dostignućima Izraela u oblasti poljoprivrede, cyber sigurnosti, zdravstva, informacionih tehnologija, te je uputio poziv za unaprjeđenje saradnje u navedenim oblastima, odnosno za priključivanje BiH savremenim razvojnim tokovima, u kojima Izrael ima sve zapaženiju ulogu.

Crnadak i Netanyahu su tokom sastanka razgovarali i o sigurnosnim pitanjima, borbi protiv terorizma i ISIL-a, te o pitanju stranih boraca.

Zajednički je konstatovano da slučaj Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, na koje je bilo značajnih primjedbi od strane Ministarstva vanjskih poslova Izraela, neće pokvariti odličan odnos sa Izraelom i izrazili spremnost da se narednom periodu bude nastavljeno jačanje dijaloga i saradnje Izraela sa entitetom Republikom Srpskom i BiH.

Na kraju posjete, ministar Crnadak je premijeru Netanyahuu uručio knjigu nobelovca Ive Andrića "Na Drini ćuprija" na engleskom jeziku.

Crnadak će 29. augusta 2018., kao član delegacije Predsjedništva BiH, boraviti u službenoj posjeti Državi Palestini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.