11.9.2018. 21:45
0
Dragan Čavić obećao povećanje penzija u RS za 10 posto
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić obećao je danas na predizbornoj tribini ove stranke u banjalučkom naselju Petrićevac od naredne godine povećanje penzija za 10 posto svim penzionerima i vraćanje borcima prava na zagarantovanu penziju.

- Garantujem, u stanju smo da u idućoj godini obezbijedimo povećanje penzija za 10 odsto svim penzionerima i vratimo borcima pravo na zagarantovanu penziju, a što je na godišnjem nivou 140 miliona KM dodatnih sredstava koja mogu biti obezbijeđena uštedama u republičkom budžetu - istakao je Čavić.

Čavić je naveo da će u okviru SzP-a, ukoliko ostvare izbornu pobjedu, NDP dati kandidata za predsjednika Vlade RS.

Kandidat NDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Aleksandar Lukić ukazao je na težak položaj socijalnih kategorija, boraca i penzionera, kao i na problem odlaska mladih.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banja Luka Krsto Jandrić rekao je da ova stranka ima potpuno jasan program za razvoj ekonomije u RS bez kojeg, kako je istakao, ne može biti razvoja ni u drugim segmentima. 

Jandrić je uvjeren da će nakon 7. oktobra NDP imati priliku da realizuje ekonomski program koji će omogućiti opstanak mladih, novo zapošljavanje, te bolji standard svih građana RS.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.