22.9.2018. 20:00
0
Jovan Divjak: Bosni i Hercegovini je potrebno jedinstveno obrazovanje
Direktor udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak rekao je da do sada nije čuo nijednog političara u BiH kako u predizbornoj kampanji promoviše obrazovanje.

"Volio bih da je neko rekao: 'Za jedinstveno obrazovanje'. Kao što se govorilo da je religija otrov za narod, ja kažem da je danas obrazovanje otrov za mlade. Na drugačije načine gledaju i prošlost i budućnost. Zato molim političare da kažu 'Za jedinstveno obrazovanje", rekao je Divjak u jutarnjem programu na N1 televiziji.

„Svega 12 posto ljudi vjeruje u povjerenje, a 74 posto želi da živi u svojim etničkim zajednicama. U takvom stanju, ponašanje mladih je odraz stanja u porodici", kazao je Divjak odgovarajući na pitanje problema odlaska mladih iz zemlje

"U tom okruženju mladi sebe traže u politikama koje nisu bosanske. Nema tendencije da kroz obrazovanje stvorimo uslove za opstanak u BiH“, zaključio je.


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.