23.11.2018. 20:30
1
Džaferović: Bilo koje pitanje da se pokuša izvući, narušava Dejton
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović osudio je večeras izjave koje je posljednjih nekoliko dana izrekao predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik, kao i postupak postavljanja zastave bh. entiteta Republika Srpska prilikom današnje ceremonije predaje akreditivnih pisama u zgradi Predsjedništva BiH.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Džaferović je pozvao na razumno ponašanje, na poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma u cjelini.

- Ako se Dodik, i politike slične toj politici, nastave ovako ponašati doći će u pitanje Dejton. Tad dolazi u pitanje sve. Jedino neće biti dovedena u pitanje država Bosna i Hercegovina. Ona je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma - naglasio je.    

Dejton se, kaže, mora provoditi kao paket. Bilo koje pitanje da se pokuša izvući i samostalno posmatrati, narušava Dejtonski mirovni sporazum, 'narušava Dejtonsku ravnotežu i onda se sve dovodi u pitanje'.

- Dio Dejtona su i entiteti i stranci sudije u Ustavnom sudu i visoko predstavnik. Sve je to Dejton - naglasio je.

Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović kazao je večeras i to da je od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatraženo da se o današnjoj ceremoniju predaje akreditivnih pisama sačini službena zabilješka, nakon čega će biti poduzete neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine.



(FENA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.