4.7.2019. 14:28
0
Ima li spasa za Aluminij: Investitori iz Dubaija stigli u Vladu FBiH
U zgradu Vlade FBiH stigli su predstavnici investitora iz Dubaija koji su zainteresirani za mostarski Aluminij. Radnici mostarske kompanije danas su došli pred zgradu Vlade FBiH tražeći pomoć nakon što je najavljeno gašenje Aluminija u subotu.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika, te Samir Alić, te predstavnik malih dioničara Aluminija Samir Malić u ime radnika ove kompanije koji su danas došli pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevo održali su sastanak sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem i resornim ministrom Nerminom Džindićem. Radnici su se nakon sastanka uputili prema Mostaru.

Sutra bi trebali biti održani razgovori i sa predstavnicima Glencorea iz Švicarske.

Radnici napominju da im je nevažno ko će biti vlasnik firme samo da se očuvaju radna mjesta. Dug Aluminija je oko 400 miliona KM, a više od pola odnosi se na potrošnju električne energije. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.