26.8.2019. 11:59
0
Kolegij zbog nezakonite zamjene opreme u zgradi Parlamenta!
U zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a nakon što su uposelnici neke privatne firme za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora Parlamenta BiH ušli u zgradu PSBiH i u parlamentarnim salama manipulirale opremom bez adekvatnog naloga,danas se održava Kolegij sekretarijata, piše Patira.
Kako se navodi, sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović sazvao je za danas sjednicu, jer je ranije prekinuo i godišnji odmor, te se u zgradi na licu mjesta uvjerio u tačnost priča uposlenika koji su ga obavijestili da su iz Bijele sale iznesene novi plazma ekrani, a montirane stare koje su tu bile prije EBRD-ove konferencije održane u maju ove godine.

Nepoznate firme, kako je za Patriu potvrdio Vehabović, su u zgradi PSBiH bez saglasnosti Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH skidale opremu iz parlamentarnih sala, te ulazile i u druge prostorije.

Naročito je zabrinjavajuće da neko mimo propisa i procedura otvara i server sobu, jer zgrada posjeduje preko deset sigurnosnih područja, a osiguranje vrši Služba za zajedničke poslove.

„Kao sekretar Zajedničke službe za ponedjeljak sam hitno zakazao sjednicu Kolegija Sekretarijata na kojoj ćemo pokrenuti daljnje korake i obavijestiti institucije koje će utvrditi da li nedostaje još nešto od opreme“, kazao je ranije Vehabović.

Za sada je utvrđeno da su zamijenjene plazme u Bijeloj sali.

 

(Patria / Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.