12.9.2019. 11:44
0
Poznata imena pojedinih osoba koje su uhapšene u jutrošnjoj velikoj akciji naziva "Orka"
U operativnoj akciji "Orka" koju je danas izveo FUP uz asistenciju MUP RS i kantonalnih MUP-ova slobode je lišeno 13 lica dok se jedno nalazi u Hrvatskoj na izdržavanju kazne. Uhapšeni su R.B. (1987.), M.B. (1991.), A.B. (1984.), J.M. (1983.), S.Ć. (1978.), Z.M. (1972.), F.P. (1986.), M.P. (1981.), S.H. (1991.), M.O. (1984.), Z.H. (1990.), R.G. (1980.) i N.B. (1992.), dok se lice Z.G. (1969.) nalazi u Hrvatskoj.

Prilikom pretresa na više lokacija do sada su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a koji su traženi Naredbom Suda. Pronađeni predmeti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o većoj količini eksploziva, oružja, municije, novca, policijskoj uniformi, podesnom alatu koji je korišten za izvršenje krivičnih djela, te drugi predmeti.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru i Sarajevu, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radi se o licima koja su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju ovih i drugih krivičnih djela, zbog čega se pojedini još uvijek nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, te su navedena krivična djela vršili prilikom vanzavodskih pogodnosti.

U akciji je uhapšen Rahman Begluk, koji se sumnjiči kao organizator ove kriminalne grupe. U ovoj kriminalnoj grupi, kako nezvanično saznaje Dnevni Avaz, nalaze se i članovi njegove uže porodice. Avaz otkriva pojedina imena i ostalih uhapšenih.

Riječ je i o Alenu Begluku i Jozi Markiću. Oni su s Rahmanom hapšeni i 2017. godine. Uhapšen je i član porodice M. Begluk, koji je 1991. godište.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.