28.12.2019. 14:35
0
Mirza Čelik: Nova većina ne opstruira procese u Kantonu Sarajevo, već želimo ići naprijed
Nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo u kojoj su zastupnici Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Demokratske fronte, usvojila je na sjednici kantonalne skupštine zaključak o zakazivanju nove hitne sjednice za danas.

Novoizabrani predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik kazao je novinarima da će na sjednici biti razmatrane izmjene budžeta za 2019. godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2019., Prijedlog budžeta za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2020. godinu i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a.

- Želimo pokazati svima da nova parlamentarna većina ne opstruira bilo kakve procese u KS, već da želimo ići naprijed - istakao je Čelik u izjavi novinarima.

Pozvao je premijera i članove Vlade KS da se odazovu pozivu na sjednicu kako bi usvojili predložene tačke dnevnog reda.

Istakao je da zastupnici Naroda i pravde, Naše stranke i Socijaldemokratske partije, koji danas nisu prisustvovali sjednici koju je sazvala nova skupštinska većina, imaju pravo uputiti apelaciju Ustavnom sudu, poručivši će presude suda poštovati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.