19.4.2020. 11:15
0
U Novom Sadu porodila se žena pozitivna na koronavirus
U korona centru Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine porodila se pacijentkinja koja je bila pozitivna na koronavirus, a majka i beba se dobro osjećaju i bit će puštene kući.

Pacijentkinja se porodila prirodnim putem 15. travnja, uz sprovedene sve propisane mjere epidemiološke službe i rodila muško dijete, naveli su u Kliniki.

Dodaje se da su porodilji testirana dva kontrolna brisa na covid-19 i oba su negativna, a u skladu s preporukama epidemiologa bebi je nakon 48 sati od rođenja uzet bris na koronavirus, koji je također negativan.

I majka i beba se u dobrom općem stanju, i nakon neophodnog razdoblja boravka na Klinici za ginekologiju i akušerstvo puštene su kući, prenosi Beta.


(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.