15.11.2020. 16:05
0
SDP Banjaluka: Izborni proces u Banja Luci u potpunosti kompromitovan
Iz Glavnog odbora SDP-a Banjaluka uputili su saopćenje javnosti u vezi sa navodnim neregularnostima na današnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.


"Jutros u 8:30 sati uputili smo prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Banjaluka zbog zloupotrebe Izbornog zakona članova biračkih odbora postavljenih na prijedlog stranaka vladajuće koalicije, jer nisu dozvolili prisustvo posmatrača SDP BiH i ostalih opozicionih stranaka na biračka mjesta", kazali su iz SDP-a u saopćenju.

"S obzirom da Gradska izborna komisija Banjaluke nije reagovala te da se tokom cijelog izbornog dana nastavlja tjeranje i onemogućavanje prisustva posmatrača opozicije tražimo od predsjednika Centralne izborne komisije BiH Željka Bakalara da odmah razriješi dužnosti predsjednicu Gradske izborne komisije Banjaluke Nadu Batinar, jer je izborni proces u Banjaluci u potpunosti kompromitovan", istakli su.

Naveli su i kako obavještavaju javnost da su pismeni zahtjev poslali Centralnoj izbornoj komisiji BiH sa dokazima.

"Ukoliko ne reaguju smatrat ćemo ih isto odgovornim za evidentnu izbornu krađu te ćemo biti primorani reagovati nedemokratskih instrumentima", piše u saopćenju

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.