17.12.2020. 11:36
0
Lagumdžija: Čović i Dodik kao Schwarzenegger i DeVito, ne znam koji je koji
Lagumdžija je kazao da je Dodik bio odličan načelnik opštine u vrijeme Ante Markovića, dok je Čović bio odličan konstruktor kada su se pravili avioni u fabrici Sokol

Za Zlatka Lagumdžiju - Milorad Dodik i Dragan Čović su dva brata blizanca. U Pressingu na N1 je aludirao i na kultni film iz 1988. godine Twins, režisera Ivana Reitmana u kojem glume Arnold Schwarzenegger i Danny DeVito.

"Čović i Dodik su dva brata blizanca. Koji je Schwarzenegger, a koji DeVito ne ulazim. Politički, personalno, ekonomski, dva brata. Povezuje iz lični interes. Ne politički. Njima je politika sredstvo za lični interes", rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija je kazao da je Dodik bio odličan načelnik opštine u vrijeme Ante Markovića, dok je Čović bio odličan konstruktor kada su se pravili avioni u fabrici Sokol.


"Dodik je poslije rata, kada je SAD ušla na ova vrata, on je ušao na američkom tenku. Bio je na onome što je davalo najveću dividendu. To sada Putin daje, to im omogućava da budu na vlasti. Oni su protiv NATO-a jer naplaćuju drugi način", kazao je Lagumdžija.

On je poručio kako Dragan Čović i Milorad Dodik sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava gube ono što ne bi imali niti u jednom sistemu na svijetu.

Na pitanje da li bi izgubili slobodu, kazao je:

"Pretpostavljam. Ne bi se ovako ponašali".


(Admir Oručević)

DodikCovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.