18.2.2021. 13:43
0
Odata počast poginulim povodom 28. godišnjice 105. motorizovane brigade ARBiH
U okviru obilježavanja 28. godišnjice 105. motorizirane brigade Armije RBiH, delegacija Općine Centar, koju su predvodili načelnik Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća (OV) Sejad Đozo, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, kao i dopredsjedavajući OV - Ira Adilagić i Benjamin Isović, zajedno s vijećnicima i članovima boračkih udruženja, danas su obišli su spomen-obilježja, groblja i mezarja, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast poginulim pripadnicima ove brigade.
Delegacije su najprije položile cvijeće ispred zajedničkog Spomen-obilježja na šehidskom mezarju na Kovačima, kao i pored mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

Nakon toga, delegacije su položile cvijeće i odale počast ispred centralnog spomenika Stadion, zatim na grobljima Sv. Marko, Sv. Josip i Lav, ispred Spomen-obilježja „Vječna vatra“, Blekin potok–Aleja breza, kao i ispred Spomen-obilježja maloljetnim borcima.

U delegaciji Općine Centar, također, su bili i vijećnici Samir Fazlić, Ismir Jusko, Dženan Muminović, Alen Girt, Lajla Ćosović i Miralem Šenderović.

Uime općinskih boračkih udruženja polaganju cvijeća i odavanju dužne počasti poginulim pripadnicima 105. motorizirane brigade su prisustvovali predstavnici porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, dobitnici najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, te pripadnici JOB-a, Patriotske lige, Zelenih beretki kao i članovi Udruženja maloljetnih boraca općine Centar, saopćeno je iz ove općine.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.