18.3.2021. 13:35
3
Sabina Ćudić: Vlada FBiH ne vjeruje kriznom štabu kojeg je sama imenovala odbijajući njihove zahtjeve, zaključke i naredbe?
U toku je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji U FBiH.

Zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić tokom sjednice upitala je Vladu FBiH da li ona vjeruje kriznom štabu kojeg je sama imenovala, budući da odbija njihove zaključke, zahtjeve i naredbe.

"Dobili smo danas informaciju da je pooštravanje mjera u FBiH tražio Krizni štab FBiH što je odbila Vlada FBiH. Kako se mi kao Predstavnički dom određujemo prema zahtjevima Kriznog štaba i odluci Vlade da odbije zaključke Kriznog štaba FBiH. Ako je Vlada odbila zaključke i zahtjeve i naredbe vlastitog Kriznog štaba kojeg je sama imenovala, onda šta to znači za Krizni štab. Ja bih htjela da se Federalni parlament danas odredi prema povjerenju Kriznom štabu kojem Vlada koja ga je imenovala ne vjeruje i odbija njihove zaključke. Ovo je u našoj nadležnosti i obavezi. Vjerujemo li mi kriznom štabu čije zaključke zahtjeve i naredbe odbija Vlada koja ga je imenovala", pitala je, između ostalog, prisutne zastupnica Ćudić. 

(Ajdin Balićevac) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.