23.4.2021. 7:56
0
Muhamed Spahić pronašao i vratio novac: Nikada ne bih sebi uzeo nešto što nije moje
Punih 35 godina Muhamed Spahić svoju skromnu mjesečnu plaću zarađuje kao radnik Javnog komunalnog preduzeća “6. mart” u Goraždu, svakog dana svoj grad nastojeći održavati čistim. Prije nekoliko dana na ulici je ugledao nešto što nije trebalo završiti na deponiji smeća.

Bilo je to kod Privredne banke. Išao sam u Koloniju i vratio se odozgo kad vidim kovertu na cesti. Uzmem, prebrojim, 500 maraka. Policija prođe, kad druga patrola i ja ih zaustavim. Otišli su u Privrednu banku da provjere. Kasnije se javio vlasnik, poznajemo se, svi su mi zahvalili i kažu da je ovo danas rijetko da se desi – kazao je Spahić.

Spahić: Svi su mi zahvalili

Nije ovo prvi put da ovaj vrijedni i pošteni čovjek pokazuje da vjeruje samo u ono što svojim trudom zaradi. Prije nekoliko godina pronašao je i novčanik s dokumentima i manjim iznosom novca i vratio ga vlasniku, koji ga je bio zaboravio na krovu automobila.

– Nikad ne bih uzeo bilo šta što nije moje. Tako sam odgojen – istakao je Spahić za Avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.