4.8.2021. 19:34
0
Moraju se poštovati evropske direktive da bi bili dio EU, poručio Schmidt
FOTO: Agencije
Na svojoj prvoj konferenciji za medije u Sarajevu, Christian Schmidt je iskazao podršku BiH na njenom putu evropskih integracija.

- Ono što ja i međunarodna zajednica želimo od Bosne i Hercegovine je ništa posebno. Želimo da pomognemo BiH da bude normalna zemlja, pouzdan partner u zajednici država i da joj pomognemo u evropskoj integraciji – kazao je Christian Schmidt u svomu obraćanju za medije.

Schmidt  je rekao da ima puno stvari na kojima je potrebno raditi, te da će svoje političko iskustvo i instrumente koje ima kao visoki predstavnik iskoristiti za bolju budućnost zemlje.

Smatra kako su bonske ovlasti tu i da ih može koristiti:
 - Smatram da je uvijek bolje da odgovorne osobe same odlučuju o svojim pitanjima. Postoje određena ograničenja, to je crvena linija, posebno kada govorimo o teritorijalnom integritetu države. To bi bila stavka gdje bi bonske ovlasti mogle da se koriste, a ostale stvari ćemo vidjeti u budućnosti – rekao je Schmidt u toku svojog prvog obraćanja narodu Bosne i Hercegovine.


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.