1.9.2021. 15:39
0
Još 25.000 doza Sputnjika V stiglo u Banjaluku
U Republiku Srpsku danas je isporučeno još 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjik V koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva ovog bh. entiteta protiv COVID-19, a za koje je sredstva obezbijedila Vlada RS.

Riječ je o novoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“. Do sada je, uključujući i ovu isporuku, na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 274.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina.

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura bit će upućene zdravstvenim ustanovama širom entiteta za nastavak procesa revakcinacije protiv virusa korona.

Podsjećamo, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

“Zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv COVID-19 više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske još jednom pozivaju građane da se, ukoliko već nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva”, poručeno je iz Vlade RS.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpke, zdravstvenim ustanovama je sa 30. avgustom 2021. godine isporučeno 280.609 prve i 198.156 druge doze vakcina protiv COVID-19.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.