9.9.2021. 17:23
0
Glavna bh. tužiteljica sastala se s predstavnicima projekta Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu
Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa dužnosnikom projekta Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu Ericom Vinckenom kao i rezidentnom tužiteljicom u okviru projekta, koja je smještena u Tužiteljstvu BiH Alenkom Ranzinger.

Središnje teme sastanka odnosile su se na aktivnosti i projekte jačanja vladavine prava i borbe protiv organiziranog i teških oblika kriminala, koje se zajednički provode u aktivnostima Projekta i Tužiteljstva BiH.

S obzirom da se u okviru navedenog projekta realizira više aktivnosti posvećenih jačanju borbe protiv organiziranog kriminala na zapadnom Balkanu, na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Ove projektne aktivnosti, podrazumijevaju suradnju i razmjenu iskustava, između međunarodnih stručnjaka i tužitelja i osoblja Tužiteljstva BiH putem specijalističkih obuka i radnih sastanaka, a u proteklom periodu značajno su pomogle jačanju kapaciteta za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Suradnja Tužiteljstva BiH i ovog Projekta nastavit će se u narednom periodu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.