7.12.2021. 16:04
0
Ministarstvo finansijski podržalo rad Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica 'Drin'
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo kontinuirano pruža podršku procesu deinstitucionalizacije korisnika smještenih u ustanovama socijalne zaštite.

JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica – Drin je od posebnog društvenog interesa za oblast socijalne zaštite, koji pruža usluge socijalnog zbrinjavanja, psihosocijalnu rehabilitaciju i primarnu zdravstvenu podršku. U njemu je smješteno ukupno 500 korisnika, od kojih je 135 iz Kantona Sarajevo. Tokom zadnjih godina, Zavod je u procesu deinstitucionalizacije, kroz programe usluga življenja u lokalnoj zajednici, obezbijedio adekvatne uslove života u lokalnoj zajednici za 73 korisnika.


Jedan od važnih projekata koje je Zavod Drin uvrstio u svoje prioritetne ciljeve jeste modernizacija voznog parka. Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović jučer je potpisala sporazum o finansiranju nabavke motornog vozila sa direktorom Zavoda Adisom Ramićem.


Iako je Zavod Drin federalna ustanova, imajući u vidu značaj ustanove i broj korisnika koji dolaze iz Kantona Sarajevo, Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva u iznosu od 41.428,00 KM za nabavku motornog vozila Caddy cargo, za potrebe opskrbe izdvojenih jedinica terapijom, hranom, vešom, higijenom i ostalim materijalom iz centralne zgrade Zavoda, kao i za transport korisnika i ostale radnje i aktivnosti iz djelatnosti ustanove.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.