13.12.2021. 17:33
0
Turković u Londonu na sastanku ministara vanjskih poslova zapadnog Balkana
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvovala je danas, 13. decembra, u Londonu na sastanku ministara vanjskih poslova država zapadnog Balkana na poziv Liz Truss, ministrice vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Između ostalog, razgovaralo se jačanju stabilnosti, demokracije i vladavine prava, te borbe protiv kriminala i korupcije u regiji.

Tokom sastanka bilo je govora i o posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. 

Ministrica Truss naglasila je da je o tome bilo govora i na nedavno održanom sastanku ministara država članica grupe G7. 

Također, istakla je da zajedno s međunarodnim partnerima, Ujedinjeno Kraljevstvo radi na rješavanju svih prijetnji stabilnosti nakon 26 godina teško stečenog napretka u Bosni i Hercegovini. 

Ministrica Turković je održala i bilateralni sastanak s ministricom Truss gdje su razmotrili najaktualnija pitanja u BiH.

Sastanku u Lancaster House prisustvovali su i Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD, Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine i specijalni izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva sir Stuart Peach, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA/A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.