17.12.2021. 22:21
0
Skupština opštine Srebrenica 24. decembra o opštinskom budžetu za 2022.
Sjednica Skupštine opštine Srebrenica, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o prijedlogu općinskog budžeta za 2022. godinu, bit će održana 24. decembra.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Salko Tursunović napominje da je Nacrt budžeta opštine usvojen i da se trenutno čeka saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske.

- Budžet za narednu godinu je umanjen za milion konvertibilnih maraka zbog ušteda, i planiran je u iznosu od 10.320.000 KM - rekao je Tursunović za Fenu.

Načelnik Opštine Mladen Grujičić je ranije obrazložio da je predložen manji iznos budžeta od ovogodišnjeg, jer nema odobrenih grantova za pomoć ovoj opštini kao što je bio slučaj prošle godine.

Javna rasprava o predloženom budžeta za 2022. godinu održana je u Srebrenici, ali rasprave zbog vremenskih prilika nisu održane u mjesnim zajednicama.

Kada je riječ o radu Skupštine opštine, Salko Tursunović naglašava da je zadovoljan radom tog zakonodavnog tijela te da skoro sve odluke budu jednoglasno podržane.

Pored opštinskog budžeta, na narednoj sjednici će odbornici raspravljati i o planu rada za 2022. godinu.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.