11.1.2022. 17:26
0
Mazalica napao EU: Još jednom su pokazali svoje licemjerje, prešutno odobravaju prijetnje ratu srpskom narodu
Poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica tvrdi kako EU svojom šutnjom na izjave člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji obilježavanje Dana RS usporedio sa nacistima, odobrava prijetnje ratom i vrijeđanje srpskog naroda.

- Osuđujući nepostojeću, kako kažu, "negativnu i zapaljivu retoriku iz Republike Srpske tokom proslave Dana Republike", EU je još jednom pokazala svoje licemjerje, jer je propustila priliku da osudi sramnu i brutalnu uvredu Šefika Džaferovića koji je srpski narod uporedio sa nacistima, a defile 9. januara sa maršom Hitlerovih odreda smrti, rekao je Mazalica.

On je istakao kako u defileu povodom Dana RS niko nije pozivao na rat i sukobe, te dodaje da takve stvari svakodnevno dolaze od bošnjačkih političkih predstavnika.

- To poređenje utoliko je sramnije s obzirom na žrtve srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu i genocid koji su nad Srbima počinili Hitlerovi saveznici, u prvom redu ustaše, kao i pripadnici zloglasne Handžar divizije, koju su dominantno popunjavali upravo Džaferovićevi sunarodnici, rekao je Mazalica.

Prema njegovim riječima, EU skrštenih ruku posmatra i ne osuđuje izjave da su su Srbi loš i genocidan narod, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da će Srbi biti protjerani "u drugom poluvremenu", označavajuću ih kao agresore i zločince na spomenicima kulture, uz opštu dehumanizaciju Srba, srpske istorije i kulture, prenosi Srna.

Portparol EU Peter Stano ponovio je danas da EU snažno osuđuje negativnu i zapaljivu retoriku koja je, kako je naveo, korištena na proslavi Dana Republike Srpske, 9. januara.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.