14.4.2022. 22:45
0
Milorad Dodik: Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine pokušavaju da destabilizuju RS i Srbiju
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i Srbiju, misleći da zbog sukoba u Ukrajini u tome mogu da ostvare neki uspjeh, piše agencija Beta.

„Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, procijenivši da zbog sukoba u Ukrajini mogu ostvariti neki svoj uspjeh, napadaju sve što bi moglo da destabilizuje Srbe i njihove dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku, ali to se neće ostvariti“, kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je u toku „opšta hajka na srpske pozicije, bile one u Srbiji ili u Republici Srpskoj“.  Podsjetio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti kazao da je Republika Srpska „remetilački faktor“, dodavši da, kako je kazao, svi znaju da je svjetski remetilački faktor činjenica da je od Srbije, članice UN, na nelegalan način odvojeno Kosovo.


Dodik je još kazao rekao da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uoči njegovog današnjeg sastanka sa Visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, prenio stav Republike Srpske da ne priznaje Šmita za Visokog predstavnika.


„Rekao sam mu da on nije legitiman, legalno izabran, da se on ne može tretirati kao visoki predstavnik i da u tom pogledu nijedna odluka koju on donese ne može biti relevantna, legalna, legitimna i obavezujuća za nas, te da njegove odluke nećemo objaviti u Službenom glasniku. To znači da neće biti primjenjivana na prostoru Republike Srpske“, kazao je Dodik.

Dodik je naveo da ga je Vučić izvijestio da se na sastanku sa Šmitom suprotstavio nametanju rješenja.

„Očigledno čovjek (Šmit) po svijetu pokušava da pridobije legitimitet. Nije važno na kojoj se on destinaciji nalazi i sa kim se sreće. On legitimitet jedino može pribaviti u Savjetu bezbjednosti UN, a tamo ga ne vidimo“, kazao je on.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.