5.5.2022. 13:40
0
Potpisan Sporazum o izradi „Monografije opsade i odbrane Goražda 1992-1995“
Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća, gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović i predstavnik Fondacije „Istina za Goražde“ BPK Goražde Kasim Brdar potpisali su sporazum o realizaciji projekta „Monografija opsade i odbrane Goražda 1992-1995. s posebnim fokusom na počinjene zločine“.

Nosilac aktivnosti je Fondacija „Istina za Goražde“ a sredstva u iznosu od  35.000 KM za ovaj projekat   će izdvojiti  Vlada BPK i Grad Goražde.

Ministar za boračka pitanja BPK Goražde Edin Aganović istakao je da je riječ  o dugo najavljivanom projektu koji bi trebao biti realiziran u naredne tri godine. 

Sporazum je potpisan u okviru programa obilježavanja Dana otpora u BPK Goražde kojim se obilježava 30 godina od početka agresije na Goražde i BiH.

- Vlada BPK Goražde će ovaj projekat finansijski podržati u želji da sa jednog historijskog i naučnog aspekta mladim generacijama napokon omogući da mogu čitati šta se to dešavalo na ovim prostorima u periodu agresije, jer historija je jako bitna za sve nas na ovim prostorima - kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća. 

(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.