27.6.2022. 12:57
0
SDA o Paradi ponosa: “U vrijeme SDA ovo nije bilo. Ko će zaštititi desetine hiljada vjernika islamske vjeroispovijesti”
Kantonalni odbor SDA KS zatražiti će ostavke ministara u Vladi Kantona Sarajevo - Adnana Delića, Adnana Štete, Samira Avdića i Admira Katice zbog načina organizacije Pridea, ali i, kako kažu, sodomističkog performansa ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Mahir Dević, zastupnik u Skupštini KS, kazao je kako je ova vlast potpuno nesposobna i da svojim nedjelovanjem vrši diskriminaciju građana KS.

“Kakve su to sigurnosne procjene od MUP-a KS u kojem kažu da je potrebno da se angažira 1.100 policajaca u KS zablokiraju 52 ulice u strogom centru grada? Da se paralizira život potpuno taj dan? Znate li da taj dan pokopna društva nisu bila u stanju mrtve da prevoze do mrtvačnica i obave obredi ukopa, građani nisu mogli izaći iz stanovi, bolesni na liječenje, a potpuno je paralizirana privreda? Da Vlada KS ne kontrolište situaciju u KS najbolje govori deponija smeća, nagomilani problemi prilikom realizacije infrastrukturnih projekata, potpuni haos i kolaps kome svjedočimo protekle četiri godine. Mi obećavamo da ćemo spriječiti ovakvu nakaradnu interpretraciju ljudskih prava koju vlast u jednom segmentu zvanično podržava, pa se dio vlade ograđuje”, rekao je Dević.


“U vrijeme SDA ovo nije bilo”

Upitao je šta će direktor NPS poduzeti povodom događaja koji je organizovan ispred ove zgrade.

“Sarajevo je grad tolerancije i čovjekoljubac, ali ovako narušavanje javnog morala za vrijeme vlasti SDA nikada nije zabilježeno. Da li je normalna situacija da se Vlada KS zadužuje 345 miliona KM, a paralelno s tim za organizacije tri parade potroši oko milion i 200.000 KM? Zašto premijer KS Edin Forto relativizira i obmanjuje javnost u vezi izjave svoje stranačke kolegice koja obnaša vlast po pitanju njenih izjava vezano za njen stav o ezanu u KS?  Ko će zaštititi desetine hiljada vjernika islamske vjeroispovijesti u KS od ovakve izjave? SDA nije homofobna stranka, nikada nije bila, ali kao su ljudska prava to da policijske patrole u svoje radno vrijeme pošaljete da čuvaju privatne zabave koje organiziraju učesnici povorke onda je to zloupotreba zakona”, rekao je Dević, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.