29.6.2022. 21:40
0
Turković o zasjedanju NATO-a: "Podrška naših saveznika od vitalnog je značaja za budućnost"
Na NATO samitu u Madridu lideri i države članice su usvojili niz dokumenata koji se tiču budućnosti ove organizacije, a u nekoliko dijelova spominje se i zapadni Balkan, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Ipak, ono što je danas usvojeno na samitu u Madridu može se definirati kao potpuna suprotnost najavama iz Hrvatske koji su ponovno pokušali u Madridu nametnuti priču o važnosti konstitutivnosti naroda u Bosni i Hercegovini, jer se takvi sadržaji uopšte ne pominju. 

Zaključke je na Twitteru prokomentarisala i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

- Izuzetno značajni zaključci historijskog samita NATO-a se odnose i na Bosni i Hercegovinu. Zajednički jačati integritet, otpornost i sposobnosti, a kako bi očuvali mir, stabilnost i nezavisnost! Podrška naših saveznika od vitalnog je značaja za budućnost, ne samo naše države, nego i cijele regije - navela je Turković na Twitteru, prenosi Avaz. 



(Aldina R.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.