6.7.2022. 8:18
0
Haos u Srbiji: Policija imala desetine intervencija. Gromovi izazvali brojne požare, spasilačke ekipe izvlačile ljude iz poplavljenih objekata i vozila
Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su u utorak u popodnevnim i večernjim satima pomagali svojim sugrađanima, ugroženim posljedicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

U saopćenju MUP-a se navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cijele zemlje imali 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

- Svi požari su ugašeni, a povrijeđenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba - navodi se.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

- Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam - piše u saopćenju.

Policijski službenici u svim dijelovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usljed nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u Beogradu su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma, saopćio je MUP.


(Admir O.)

GromSrbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.