7.7.2022. 14:00
0
Šarović: Kontradiktorno ponašanje SNSD-a i pristanak na finansijsko jačanje Ustavnog suda BiH
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović smatra da podrška Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dodjeljivanju dodatnih sredstava Ustavnom sudu BiH iz državnog budžeta i optužbe na račun te institucije ne idu jedno sa drugim te je to nazvao kontradiktornim ponašanjem SNSD-a.

- Zašto je SNSD povećao za milion KM budžet Ustavnog suda BiH, kad u javnosti tu instituciju optužuju da radi protiv Republike Srpske - upitao je Šarović u saopćenju za javnost.

On kaže da je takvo ponašanje SNSD kontradiktorno i da dodjeljivanje dodatnih sredstava Ustavnom sudu BiH i optužbe na njihov račun ne idu jedno sa drugim.

Šarović je podsjetio da je SNSD i koalicija okupljena oko njega prije nekoliko dana u Parlamentu BiH, Predstavničkom domu i Domu naroda, izglasala Budžet BiH u kome je Ustavnom sudu BiH dodijeljeno dodatnih milion maraka.

Postavlja se pitanje, dodaje Šarović, zašto je SNSD dao pristanak na finansijsko jačanje Ustavnog suda BiH.

Predsjednik SDS kaže "da je očigledno da Ustavni sud BiH zadire u one nadležnosti u koje ne bi trebao".

Šarović je istakao da takve odluke ove institucije ipak ne amnestiraju ponašanje aktuelne vlasti koja će, kaže on, vjerovatno i dalje da proizvodi protivnike i neprijatelje Republici Srpskoj - saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.