27.7.2022. 15:20
0
Kojović: Šokiran sam onim što sam čuo od HDZ-a da može biti problema na jugu zemlje
Zvaničnik Naše stranke Predrag Kojović osvrnuo se na današnji sastanak s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom na kojem je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona.

Kojović je istakao da je postavljao, kako je izjavio, eksplicitna pitanja.

Kako je kazao, Schmidt je poručio da će domaćim političarima dati još jednu priliku za dogovor o izmjenama Izbornog zakona. Kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, istakao je da je Schmidt vikao na sastanku, što za je za njega dobar signal.

"Scmhidt me nakon prvog susreta, kada smo govorili o Wily Brandtu, stvarno me impresionirao kao čovjek i intelektualac. Vikanje mi je pokazalo da tamo u OHR-u živi čovjek koji ima dobre namjere", ocijenio je zvaničnik NS-a.

Ocijenio je da je mudro postupio zbog toga što je odustao od nametanja suštinskih izmjena Izbornog zakona te što je odlučio da nametne tehničke izmjene u cilju da izbori budu što transparentniji. Kako je kazao, primorani su pregovarati s ljudima koji se ne žele dogovoriti.

Naglasio je da je šokiran onim što je čuo od stranaka s hrvatskim predznakom.

"Ne vjerujem da je normalno da u zemlji, koja je prošla to što je prošla, da politički lideri prijete ratom. Ono što slušamo zadnja 24 sata i što smo slušali od HDZ-a da bi moglo doći do problema na jugu zemlje. Svi koji razumiju bosanski jezik znaju šta to znači. To mi je najveći šok", potcrtao je Kojović.

Poručio je da je pitanje za predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića zašto nisu prisustvovali današnjem sastanku. Ima utisak da je visoki predstavnik razočaran zbog toga.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković i državni parlamentarac DF-a Dženan Đonlagić također su prisustvovali današnjem sastanku. I oni su naglasili da će biti nametnute tehničke izmjene. Dok se razgovaralo u Uredu visokog predstavnika (OHR), ispred ove institucije održani su još jedni protesti građana koji se protive Schmidtovom prijedlogu izmjena Izbornog zakona.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.