18.8.2022. 14:09
0
Schmidtov nastup izazvao reakcije i u Njemačkoj: Poludio na press konferenciji, vrijeđa novinare...
Nastup visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta u srijedu izazvao je mnogo reakcija i u njemačkom govornom području, te se bivši njemački ministar poljoprivrede našao na udaru kritika kako u medijima, tako i na društvenim mrežama.

Zastupnica u Evropskom parlamentu, Delara Burkhardt, je prokomentarisala Schmidtovo ponašanje na Twitteru:

- Ono što bosanskom civilnom društvu treba od međunarodne zajednice: solidarnost u borbi protiv rasisitičke podjele u zemlji i za demokratsku izbornu reformu. Šta ono dobija: (pogledajte video)


Njemački list Spiegel je objavio članak u kojem kritikuje nastup Schmidta.

- Bivši ministar poljoprivrede Christian Schmidt iz CSU-a je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Međutim, njegov izliv bijesa na konferenciji za novinare nije bio baš diplomatski - navodi ovaj list.

Urednica ovog uglednog lista se također osvrnula na Schmidtovo ponašanje, te sarkastično objavila:

- Ako se neko pita šta radi bivši federalni ministar poljoprivrede Christian Schmidt iz CSU-a: On je u (kašalj) diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini, kao visoki predstavnik Ujedinjenih naroda - objavila je urednica lista Spiegel, Melania Amann.

Austrijski medij GMX je također pisao o Schmidtu.

- Nastup njemačkog političara Christiana Schmidta izazvao je pažnju u bosanskim medijima – a sada i na društvenim mrežama. Bivši njemački ministar poljoprivrede, koji je sada visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, poludio je u srijedu na konferenciji za novinare u Goraždu - navodi ovaj medij.

Jedan od najvećij njemačkih portala, t-online, navodi da snimak političara Schmidta u kojem "galami na novinare" kruži društvenim mrežama.

- Čovjek nije ovdje da igra političke igre moći. Dosta mu je toga, Schmidt je tada očito želio reći. Međutim, vjerovatno zbog njegovog uzbuđenja, njegov engleski je teško razumjeti - navodi ovaj portal, te dodaje da je zatim krenuo "reći novinarima kako treba da rade svoj posao".

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.