25.8.2022. 10:10
1
Mijatović: "Meni je BiH domovina i država, RS je za mene entitet, zalažem se za građansku državu"
Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Vojin Mijatović iz Banja Luke naovo je kako je bitka za Predsjedništvo BiH važna, jer je to sukob dvije ideologije.

"Iako naizgled nabitno, izbor za člana Predsjedništva iz entiteta Republika Srpska je najveća ideološka bitka na predstojećim izborima. 

Veliku nervozu je izazvala moja kandidatura i kod vladajućih i kod opozicionih, napadi su konstantni, vlast me naziva izdajnikom, izrodom, prodanom dušom, a opozicija me preko svojih pajaca optužuje da sam Dodikov, da igram za vlast, jer eto oni bi kao pobijedili da nije mene.

Istina je zapravo sljedeća: Meni je Bosna i Hercegovina domovina i država, Republika Srpska je za mene entitet, ja se zalažem za građansku državu i ista prava za svakog čovjeka u BiH, za mene je Srbija susjedna država, u Srebrenicu idem na obilježavanje genocida nad bošnjačkim narodom, a za mene su Kardžić i Mladić zločinci.

Njima je Bosna i Hercegovina nametnuta tvorevina, njima je Republika Srpska država, zalažu se samo za jedan narod, Srbija im je matica i domovina, u Srebrenicu ne idu i negiraju genocid, a Karadžić i Mladić su im heroji.

02. oktobra je najveća bitka upravo za ovu poziciju, sa jedne strane Srbijansko-ruske reprezentacije koju vode kandidat vlasti i kandidat opozicije i sa druge strane Bosansko hercegovačke reprezentacije koju vodi Vojin Mijatović 100% Srbin 101% Bosanac.

Idemo svi zajedno po pobjedu za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

02. oktobra ključna je utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine, svi na teren moramo pobjediti, jer mi branimo našu zemlju, a oni igraju za susjednu zemlju", navodi Mijatović. 


(Patria / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.