12.12.2022. 18:16
1
Dodik: Osmorka je obećala da neće zadržavati projekte Republike Srpske, pogotovo energetske
FOTO: Patria
U Banjaluci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je nakon sastanka rekao da bi u četvrtak trebalo da bude održan sastanak SNSD-a, HDZ-a i "osmorke" na kojem bi trebalo da bude finaliziran dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH. Dodao je da su ranije obavili razgovor sa bošnjačkom političkom elitom koja ima dovoljno kapaciteta da uđe u aranžmane. 

"HDZ sa strankama osmorke ima i posebne aranžmane za nivo FBiH. Za nas je važno da na nivou BiH ne bude blokade projekata u Republici Srpskoj, pogotovo energetske HDZ nikada nije imao problem podrške tim projektima. I stranke osmorke su nam govorili da nemaju namjeru nigdje se neprincipijelno se ponašati i zadržavati te projekte ", rekao je Dodik.

On je dodao da je na današnjem sastanku potvrđeno opredjeljenje za formiranje vlasti na nivou BiH sa "osmorkom", te da nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, odnosno imenima budućih ministara u Vijeću ministara BiH.

Dodik je naveo da će SNSD podržati izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara.

Predsjednik SNSD-a je kazao da je SDA sama sebe isključila.

"Partneri iz tzv. Osmorke savršeno dobro čitaju naše poruke, one nisu uperene protiv njih, one su dio ustavnog aranžmana", kazao je Dodik. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.