14.12.2022. 12:56
1
Tužilaštvo BiH o tvrdnji Bećirovića da su strani ambasadori tražili hapšenje premijera Novalića kako bi se formirala vlast bez SDA
Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a, sinoć je šokirao nevjerovatnom tvrdnjom.

Naime, on je gostujući na televiziji Hayat, komentirao proces formiranja vlasti, te je tom prilikom kazao, između ostalog, da su stranci tražili hapšenje premijera Vlade FBiH Fadila Novalića. 

“Postoji jedino rješne kako se može formirati vlast, a to je da se uhapsi Fadil Novalić kao premijer i da Vlada bude bez premijera i da se na taj način formira vlast. Na tome rade strane ambasade. Jedan ambasdor je nedavno otišao u Tužilaštvo i tražio hapšenje Novalića da bi se otklonila prepreka da se formira vlast. Odvija se obavještajna operacija ‘Kula’, a u fokusu je Federalna vlada, federalni premijer. Cilj je da se sruši ekonomski sistem Federacije i vidimo po izjavama i učesnicima da sve ide u tom smjeru”, pojasnio je Bećirović.

Na upit Raporta da li je neki ambasador tražio hapšenje Novalića, te da li išta znaju o navodnoj operaciji ‘Kula’ koju je Bećirović spominjao u svojoj teoriji zavjere, iz Tužilaštva BiH su odgovorili: 

“Izneseni navodi nisu tačni, te ne zaslužuju bilo kakav dalji komentar”.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.