3.2.2023. 13:10
0
Gradonačelniku Trebinja prijećeno ubistvom na Facebooku, policija uhapsila muškarca
FOTO: HERCEGTELEVIZIJA
Policija u Trebinju uhapsila je muškarca koji je putem Facebooka zaprijetio ubistvom gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, potvrdila je za Faktor glasnogovornica PU Trebinje Jovana Cvijetić.

Kako je kazala, policija je danas postupila po prijavi gradonačelnika Ćurića u kojoj se navodi da je G. A. na Facebook stranici Herceg televizije, ispod teksta sa naslovom "Vukanović u novoj epizodi blokiranja ulaza u javne institucije" napisao komentar koji je kod gradonačelnika izazvao osjećaj ugroženosti po život i tijelo.

Policajci su uhapsili A. G. i pretresli stan koji koristi, te su zaplijenili kućište računara nepoznate marke i dva mobilna telefona.

Obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, te je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem blagovremenog dokumentovanja krivičnog djela.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.