16.2.2023. 14:49
0
SDA Stolac o pečaćenju džamije u Rabranima: Neprimjereno je ponašanje neumske općinske administracije
Povodom najnovijih dešavanja vezanih za Tucakovića džamiju u Rabranima, općina Neum, Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac poziva nadležne organe, na čelu s općinskim načelnikom Neuma, da riješe sporna pitanja u skladu sa evropskim vrijednostima i od strane modernog svijeta općeprihvaćenim civilizacijskim normama.

"Vjerska prava i slobode su zagarantovane mnogim evropskim konvencijama i držimo da je u najmanju ruku neprimjereno ponašanje općinske administracije koja se trudi zaustaviti minimalne građevinske zahvate na Tucakovića džamiji u Rabranima.

Dajemo punu podršku Islamskoj zajednici, na čelu sa muftijom Salemom ef. Dedovićem, u procesu iznalaženja rješenja za potrebe džematlija koji žive u neumskoj općini i imaju potrebe za uslovnim vjerskim objektom, a što je minimum za slobodno konzumiranje vjerskih prava.

Smatramo da je ovo jedna vrsta civilizacijskog ispita za predstavnike lokalne vlasti Općine Neum i vjerujemo da će isti ovaj civilizacijski ispit uspješno položiti", poručili su iz SDA Stolac.



(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.