3.4.2023. 19:38
0
Stravične poruke o ubistvu sarajevskih policajaca: Pucao im u glavu, "neka umiru psi"
Kako teče sudski proces u vezi s brutalnom likvidacijom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, a za koju je Tužilaštvo KS optužilo Aleksandra Macana, Savu Marinkovića i Marka Trifkovića Žižana, polako izlaze navidjelo Sky poruke koje su razotkrile pripadnike automafije, ali i njihove saradnike i pomagače!

Nedostupan pravosuđu

Šehović i Vujinović su brutalno ubijeni na policijskom zadatku, a za ubicama se tragalo pune četiri godine, prenosi avaz.

Tek su nedavno, i to nakon raspakivanja aplikacije Sky, uz pomoć tima istražitelja MUP-a KS i SIPA-e, otkriveni njihovi počinioci.

Sky poruke otkrivaju svu brutalnost i namjeru pripadnika automafije, a posebno je sporna uloga Miloša Božovića, koji se spominje u izvještaju MUP-a KS, a koji je nedostupan organima gonjenja jer se nalazi u Crnoj Gori.

U službenoj zabilješci SIPA-e, koja je sačinjena 3. novembra 2022. godine, dekodirane su Sky komunikacije Vladana Mijuškovića i Miloša Božovića. U zabilješci je navedeno da je „uočen operativno interesantan razgovor koji se odnosi na ubistvo sarajevskih policajaca MUP-a KS“.

- Sadržaj predmetne konverzacije odnosi se na informacije do kojih je došao Miloš Božović, a koje ga dovode u vezu s ubistvom - navodi se u zabilješci.

No, Sky poruke nastale 21. avgusta 2020. godine otkrivaju komunikaciju Mijuškovića i Božovića. U njima se navode šokantne informacije, ali i otkriva da su planirana ubistva još dvojice policajaca.

- Evo, brate, nešto oko Bosne se nervirao. Mene optužuju za one drotove 2018. - navodi Božović.

Posebno je šokantna tvrdnja Božovića, koji je povezan s Macanom, Marinkovićem i Trifkovićem, koja glasi:

- Brate, neka je manje drotova, pa kako god. Ubio ih iz zabave. Neka umiru psi. Još dva, pa kud puklo da puklo. Ja sam katil, brate, ali likvidirao ih bez potrebe, isegao im po par metaka u glavu iz automata.

Ubistvo inspektora

Također, u komunikaciji između Aleksandra Nikolića i Srećka Trifkovića otkriveni su navodi o ugrožavanju sigurnosti istražitelja MUP-a KS Miroslava Plakalovića s Pala. U porukama je otkriveno da će mu „pojesti srce“.

- De mi se raspitaj za drota iz Kantona. Ološčina jedna. Vidjet ćeš kada dođe, ubit ćemo ga - navodi se.

Izvukao ih pored helikoptera

Božović u porukama navodi i sljedeće:

- Moj brate dobri. Ja, pošteni čovjek iz Zle gore. Evo, brate, da znaš, da spasim drugove, umiješah se. I sad kriv ja. Izvukoh ih pored helikoptera i dronova ahahahahahaha.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.