17.4.2023. 12:49
2
Objavljen sramotan video, napadač na bh. sportiste u Baru ponosan na učinjeno: "Ona dvojica su završili u Podgorici, jednom slomljen nos, jedno napukle kosti, znači haos.”
Nakon brutalnog napada na atletičare iz BiH u kojem je jedan od njih teško povrijeđen javnost u BiH i Crnoj Gori oštro je osudila napade. Majka jednog od njih, novinarka Al Jazeera Balkans, Arduana Pribinja upoznala je javnost sa detaljima napada u kome je jedan od napadnutih mladića zadobio višestruke prelome jagodične kosti. Drugi napadnuti, sin poznate novinarke, prošao je sa ozlijedama nosa.

Napad su osudili gotovo svi zvaničnici u Crnoj Gori a uhapšeno je pet osoba koji su metalnim šipkama udarali atletičare iz BiH.

Objavljen je videa u kojem jedan od napadača live izvještava svoje prijatelje iz pritvora.

Evo me ovdje chilujem, prva je rečenica koju je izgovorio napadač koji je očito ponosan na ono što je učinio.

“Čekam da završe pa da idem kući. Ona dvojica su završili u Podgorici, jednom slomljen nos, jedno napukle kosti, znači haos.” govori u videu napadač koji je očiuto ponosan na svoje djelo.

POGLEDAJTE VIDEO

Četiri maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva.

Arduana Pribinja je objasnila i detalje napada i objasnila da nije bilo konkretnog razloga da se on dogodi, prenosi N1.

“Dijete je, prije svega, vrlo iznenađeno zbog ovog što se desilo, jer se on dugo spremao za odlazak u Crnu Goru. On voli Crnu Goru i često ide tamo, dolje je stekao i dosta prijatelja. On voli Crnogorce i njemu naprosto nije jasno kako ga je sad neko tamo napao i zbog čega. Naročito zbog toga jer je napadnut u situaciji u kojoj ne poznaje napadače, u kojoj nije komunicirao ranije s njima, pa čak ni u trenutku napada”, naglasila je poznata bosanskohercegovačka novinarka.

“Malo sam razočaran u našu omladinu. Ne bi trebali ovako da komuniciramo, da se odnosimo jedni prema drugima na ovaj način, da se vrijeđamo na nacionalnoj osnovi. Trebalo bi svi da budemo raja.” kazao je sin Arduane Pribinje, Harun Kurić u izjavi za medije nakon napada. Njegov prijatelj Alija koji je prošao sa težim povredama danas će biti operisan u Sarajevu.


(Admir O.)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.