22.4.2023. 17:00
0
Članovi DNS-a u blizini kuće poslanika koji je prešao u Trivićevu stranku: Žele da vrati mandat
FOTO: Dnevni Avaz
Više stotina članova Demokratskog narodnog saveza okupilo se danas u blizini kuće poslanika u Narodnoj skupštini RS Željka Dubravca kako bi izrazilo nezadovoljstvo zbog toga što je prešao u Narodni front, jer je mandat dobio preko kompenzacijske liste DNS-a.

- Željko Dubravac kaže da ima principe i moralnu obavezu prema svojim glasačima, a njegovi principi su nekoliko hiljada maraka. On je tako jeftin iz razloga što se nije potrudio da osvoji mandat, već ga je dobio od DNS. Njegov jedini princip i moralna obaveza mora biti da nam vrati mandat jer smo mu ga mi dali -  kaže Predrag Nešić, poslanik DNS u Narodnoj skupštini RS.

Članica Glavnog odbora DNS-a Dobrica Kucalović je istakla da su se okupili da traže ono što im pripada, a to je mandat u NSRS.

- Narod Čelinca i banjalučke regije je dao mizernu podršku Dubravcu i on se sada prodao Jeleni Trivić na osnovu podrške koju ima DNS - kaže Dobrica Kucalović.

Još jedna članica Glavnog odbora DNS-a Jelena Orašanin je rekla da je Dubravac neko kome je DNS pomagao kada god mu je bilo teško, a da je uzvratio na ovaj način.

- I u posljednjoj kampanji on je ponovo koristio slogan "Riječ je riječ", a sada se vidi koliko njegova riječ vrijedi - rekla je  Orašanin.

- Jelena Trivić je godinama nas optuživala da smo trojanski konj i da želimo da uništimo opoziciju, a sada upravo ona uništava SDS i PDP, a Demokratski narodni savez ide svojim putem i vodi svoju politiku kojom radi dobre stvari za RS - rekla je Zagorka Burkanović, članica Predsjedništva DNS. 

(Erna H.) 
DNS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.