9.5.2023. 12:16
0
Počeli protesti u Sarajevu: “Mi želimo otjerati Schmidta, on nas laže”
FOTO: N1
Organizator protesta je neformalna grupa građana ReSTART BiH koji će, kako kažu, ponuditi i rješenja za Bosnu i Hercegovinu, s obzirom na to da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt to nije uspio.

Manja grupa građana okupila se ispred Parlamenta BiH i obiće tri lokacije. Prošetat će do zgrada Ambasade SAD-a, Delegacije EU i OHR-a. Kao razlog protesta navode da je neophodno izražavanje stava građana o potencijalnim rješenjima za izborno uređenje BiH, prenosi N1. 

Konkretno, nezadovoljni su odlukom visokog predstavnika sa nametnutim rješenjima koja su deblikorala uspostavu vlasti u FBiH.

Kenan Bijedić je rekao da se OHR i Schmidt prevaranti i lažovi koji žele ubiti demokratiju i sve što je građansko. “Onda Beograd i Zagreb mogu rovariti i raditi šta hoće. Mi ga želimo otjerati. Schmidt laže . Rekao je da će nas odvesti u Evropu. On je uveo aparthejd u BiH. Ogromna je odgovornost politčara u BiH. Oni bi pordali porodice da bi sjeli u fotelju, prenosi N1. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.