10.5.2023. 13:37
0
Direktorici KJKP "Rad" se ne ide u penziju: "Znači, ja imam ugovor, onaj, v.d. mandat do šest mjeseci. Onog momenta kada NO zakaže sjednicu, naravno da hoću"
Direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) "Rad" Vera Arnautović u narednim danima steći će zakonske uslove za odlazak u penziju. No, ne pada joj napamet da se penzioniše dok joj to ne naloži Nadzorni odbor. Čak ni uprkos činjenici da je to dužna uraditi, kao što su dužni i svi drugi uposlenici kantonalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Naime, Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo broj: 02-04-2278-18.2/21 od 28.01.2021. godine, pod tačkom 5. propisano je: "Zadužuju se rukovodioci svih budžetskih i vanbudžetskih korisnika da odmah preduzmu sve aktivnosti radi penzionisanja svih uposlenika koji ispunjavaju jedan od uslova za odlazak u penziju, te o istom informišu Vladu Kantona Sarajevo".

S obzirom da, prema informacijama NAP-a, zakonske uslove za odlazak u penziju stiče u narednih dan-dva, direktoricu Arnautovć su pitali hoće li ispoštovati ovaj Zaključak Vlade Kantona Sarajevo, donesen u vrijeme kada je na njenom čelu bio Edin Forto, tada član užeg rukovodstva Naše stranke - koja je upravo Veru Arnautović i predložila na tu funkciju.

"Pa znate šta, ovaj, po Statutu i Zakonu o javnim preduzećima i Zakonu o privrednim društvima direktor zaključuje ugovor. Znači, Zakon o radu u tom slučaju isključuje zakonske obaveze iz Zakona o radu. Znači, Nadzorni odbor kad zakaže sjednicu, ja ću ispoštovati to što se tiče, ovaj, zakonskih mogućnosti koje su regulisane našim aktima", odgovorila je Arnautović.

Na pitanje novinara NAP-a da pojasni odlazi li u penziju ili..., Arnautović je kazala:

"Pa sve, onaj, zavisi od Nadzornog odbora. Znači, ja imam ugovor, onaj, v.d. mandat do šest mjeseci. Znači, ne idem po Zakonu o radu, nego po Zakonu o javnim preduzećima, takav mi je ugovor. Znači, onog momenta kad Nadzorni odbor zakaže sjednicu i bude tražio, to naravno da hoću."

(NAP/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.