21.5.2023. 8:11
0
Ministar Helez pozvao pokrivenu vojnikinju OSBiH na razgovor
Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, pozvao je na sastanak pokrivenu pripadnicu Oružanih snaga BiH Emelu Mujanović-Kapidžija.

Ovu vijest je na Facebooku objavila rediteljica Nejra Latić-Hulusić.

- Ministar odbrane Zukan Helez je pozvao našu pokrivenu pripadnicu Oružanih snaga Emelu M. na sastanak kako bi riješio problem propisa koji onemogućavaju pokrivenim ženama neometano funkcionisanje u vojsci sa maramom. Za taj problem su njegovi prethodnici bili slijepi godinama.

U nadi da će uspjeti, zahvalna sam i Emeli na ustrajnosti i gospodinu Helezu na prepoznavanju diskriminacije. Svaka čast - napisala je Latić-Hulusić.

Podsjećamo, više od deset godina vojnikinja Oružanih snaga (OS) BiH Emela Mujanović-Kapidžija vodi borbu za ostvarivanje jednog od osnovnih ljudskih prava - prava na slobodu vjeroispovijesti. Mujanović-Kapidžija je u Oružanim snagama BiH od 2008. godine.



(Admir O.)

SDPHelez
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.