31.5.2023. 19:06
2
Tuga, jad i primitivizam u Sarajevu: Roditelji osnovaca sa Ilidže zabranili djeci da posjete sinagogu
Hazan sarajevske sinagoge Igor Kožemjakin objavio je da je danas u posjetu ovom vjerskom objektu došla grupa učenika iz Desete osnovne škole Ilidža, ali je dio njih ostao ispred sinagoge jer nisu imali dozvolu roditelja da uđu.

"Danas su u posjetu našoj sinagogi bili učenici Desete osnovne škole Ilidža. Određen broj djece nije ušao u sinagogu jer nisu imali dozvolu roditelja. Tužno i žalosno", napisao je Kožemjakin na Facebooku.

Njegova objava izazvala je desetine komentara građana, koji se pitaju o kakvom to "duhu multikulturalnosti" pričamo u Sarajevu kada pojedini roditelji ne dozvoljavaju svojoj djeci da se upoznaju sa različitim religijama, pa čak ni sa ciljem sticanja općeg obrazovanja i znanja o svijetu u kojem živimo? 

"Samo da kažem strašno. U 21. vijeku ovo pročitaj, a ja učila svog sina da ljude dijeli na dobre i loše, da sve vjere i vjerske objekte poštuje; 

Tužno i žalosno u kakvo društvo smo se pretvorili; 

Strašno primitivno. Djeca treba da se educiraju na svim poljima i raširenih ruku usvajaju znanje a ne budu usmjerena i zatvorena za drugo i drugačije", neki su od komentara građana ispod Kožemjakinove objave.

Inače, učenici petog razreda Desete osnovne škole Ilidža su danas bili u posjeti vjerskim i kulturnim objektima u Sarajevu, što uključuje džamije, crkve i sinagoge te muzeje i pozorišta. Direktor škole Refik Dacić potvrdio je za medije da jedan broj roditelja nije dozvolio da njihova djeca posjete sarajevsku sinagogu. 

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.