3.6.2023. 8:33
0
Na Skupštini KS 9. juna i predstavnici policije, Tužilaštva KS, Općinskog suda, MUP KS, očekuju se brojni zaključci o sigurnosti u saobraćaju
Hitna sjednica Skupštine KS o sigurnosti u saobraćaju u KS bit će održana u petak 9. juna.

Tokom naredne sedmice, a do održavanja sjednice, Vlada KS će obaviti razgovore i konsultirati više institucija čiji bi predstavnici trebali prisustvovati sjednici.

Tako se očekuje dolazak na sjednicu Skupštine KS predstavnika Uprave policije MUP KS, MUP KS, Ministarstva saobraćaja KS koje se konsultiralo sa Saobraćajnim fakultetom UNSA, Općinskog suda u Sarajevu, ali i Tužilaštva KS. Prema informacijama Patrije, na sjednicu bi trebao biti pozvan neko i iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH s obzirom na određene pravilnike i procedure koje donosi to ministarstvo.

Na sjednici bi trebale biti pojašnjene i mjere koje je Vlada KS ranije usvojila, a koje se odnose na trenutne, kratokoročne i dugoročne mjere za poboljšanje sigurnosti na cestama u Kantonu Sarajevo. Za neke od mjera bit će potreban duži vremenski period, promjena zakona i pravilnika, ali ono što se može odmah je pojačati prisustvo policije na ulicama Sarajeva. 

Posebna pažnja će se posvetiti sankcionisanju osoba koje voze bez položenog vozačkog ispita, onih koji su za volanom zatečeni u alkoholiziranom stanju ili pod dejstvom opojne droge.

Nakon saobraćajne nesreće 26. maja kada su vozilom kojim je upravljao Armin Berberović bez položenog vozačkog ispita i u alkoholisanom stanju udarene tri osobe, od kojih je jedna preminula, a dvije teško povrijeđene, Skupština KS usvojila je inicijativu na sjednici 30. maja o održavanju hitne sjednice o sigurnosti u saobraćaju.

Na ovoj sjednici očekuje se burna rasprava, ali i brojni zaključci koji bi mogli unaprijediti sigurnost u saobraćaju, ali i ukupnu sigurnosnu situaciju s obzirom da je u Sarajevu prije nekoliko dana došlo do napada na dvoje maloljetnika koji su zadobili teške tjelesne povrede.

Bit će ovo prilika da se otvore brojna pitanja, ali i da se vlast u KS obaveže da će učiniti sve da poboljša sigurnosnu situaciju u Sarajevu. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.