8.6.2023. 22:02
0
Gradonačelnica Karić ugostila sarajevske dječake koji su napadnuti na turniru u Splitu
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je u Vijećnici dječake i članove Škole fudbala Sparta koji su na međunarodnom turniru u Splitu.

Podsjetimo, sarajevske dječake napali su igrači i treneri ukrajinskog Šahtara na međunarodnom "Dalmatinko kupu".

- Danas sam u Vijećnici ugostila sarajevsku Školu fudbala „Sparta“ sa trenerima, čiji članovi su prije nekoliko dana napadnuti u Splitu, u polufinalnoj utakmici sa ukrajinskim klubom iz Donjecka.

Oštro osuđujem incident izazvan od strane maloljetnika koji su sportski teren i fer plej igru zamijenili fizičkim obračunom i nanesenim povredama igračima iz Sarajeva.

Dužna sam javno apelovati na sportske kolektive, trenere, a najviše na mlade ljude koji se bave sportom!

Sačuvajte i sa sobom nosite sportski duh i pružene ruke prijateljstvu, socijalizaciji i uvažavanju različitosti.

Grad Sarajevo će uvijek podržavati promociju pravih sportskih vrijednosti, zdravog stila života i poticati timski rad - poručila je Karić.

- Djeca su bila žestoka, iz uobičajenih je fudbalskih trenutaka odjednom nastao incident. U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dječji fudbal treba biti radost i veselje – rekao je Šukalo.

Navodi kako je sve krenulo od bezazlene situacije. Jedan igrač Šahtara je objema rukama gurnuo fudbalera Sparte i onda se sve zakuhalo.

- Utrčao je na teren njihov stručni štab, gdje je njihovih 25 ljudi krenulo na naših 10 mališana. Kada smo vidjeli da su treneri udarali djecu, to je meni bio znak da povučem ekipu – ispričao je Šukalo.

Kazao je kako je i poslije tog incidenta bilo prepucavanja trenera Šahtara sa roditeljima dječaka Sparte, ali da srećom nije došlo do eskalacije novog sukoba. Sarajevski dječaci su zadobili povrede.

- Pet naših igrača je bilo na pregledu, zadržali su se četiri sata. Jedan od naših igrača je imao polomljen zub, te nakon svega niko iz ukrajinskog kluba nije našao potrebnim da uputi niti jednu riječ izvinjenja, niti žaljenja za incidentom.

Ma bio sam u ratu, ali ovako nešto nisam vidio. Da tako „krvnički“ idu da udare djecu. Stvarno sam potresen – rekao je Šukalo.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.