13.6.2023. 14:01
0
Počeli pripremni radovi na budućem kružnom toku kod GRAS-a
U ulici Džemala Bijedića, na dionici od FIS-a do spoja sa X transverzalom u toku su završni radovi. Postavljen je završni sloj asfalta, a u narednom periodu shodno vremenskim prilikama bit će završena i signalizacija.

Radi se o projektu vrijednom 626.184,61 KM, od čega je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvojila 450.000 KM, a preostali iznos Općina Novi Grad.

Sa druge strane, kod Grasa će biti izgrađen kružni tok koji će upotpuniti cjelinu sa već ranije izgrađenom saobraćajnicom u ulici Džemala Bijedića. Počelo je rušenje objekata, kao i pripremni radovi za izgradnju još jednog značajnog projekta kako za općinu tako i za kanton.

Projekat izgradnje kružnog toka je rezultat zajedničke saradnje sa Općinom Novi Grad, a njegova vrijednost iznosi 1,2 miliona KM bez PDV-a.



(Patria/A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.