15.6.2023. 12:14
0
Načelnik Tanović: To što sada nikome ne valjam je dokaz da sam na dobrom putu
Gost emisije Špica bio je Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo, gdje je govorio o nedostatku Savjeta mjesnih zajednica, nefunkcionalnosti općinskog Vijeća, ali i o pozivu pojedinih članova Naše stranke na raspisivanje referenduma o njegovoj smjeni. Kako kaže, Tanović to je svačije demokratsko pravo, te je pojasnio kako je potrebno 11 potpisa da bi ta tačka došla na dnevni red sjednice Vijeća.

“Na sjednici Vijeća im treba 16 ili više vijećnika da glasa za to da bi se raspisao referendum. Onda ide referendum, a nakon njega ako bude 50% plus jedan od onih koji izađu na referendum, raspisuju se vanredni izbori i to je način na koji se dolazi do smjene načelnika”, pojasnio je Tanović.

Tanović ističe ukoliko Naša stranka ili Narod i pravda zaista žele ići u tu “avanturu”, na koju imaju legitimno pravo, siguran je kako će samo oni izgubiti. Dotakao se činjenice da od samog početka trpi opstrukcije u administraciji te kako nije zadovoljan radom Općinskog Vijeća koji su previše zadirali u to područje, umjesto da rade svoj posao.

-“Jednu od najbitnijih stvari za jednu općinu nisu uradili za dvije godine, a to je imenovanje Općinske izborne komisije koja je trebalo da provede izbore za Savjete mjesnih zajednica”, naglasio je Tanović.

Zbog svih navedenih razloga u razgovoru za Špicu, načelnik Tanović zaključio je da činjenica što sad nikom “ne valja” njemu govori da je na dobrom putu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.