16.6.2023. 10:34
0
Stiglo upozorenje: U narednim satima kritično, mnogim mjestima prijete poplave
FOTO: ilustracija/N1
Tendencija porasta vodostaja na slivu rijeke Bosne u narednim satima može dovesti do vanrednog hidrološkog stanja saopšteno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

“Tokom noći zabilježen je porast vodostaja na većini stanica na slivovima Bosne i Drine. Trenutno je značajniji porast na hidrološkim stanicama na pritokama rijeke Bosne u Sarajevskom polju: HS Doglodi (Dobrinja), HS Blažuj (Zujevina) te HS Butile (Miljacka). Posljedica je porast vodostaja na HS: Reljevo (Bosna) i nizvodnim stanicama na rijeci Bosni. Dostignut je nivo za početak obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama: HS Reljevo i HS Maglaj na rijeci Bosni te HS Modrac na rijeci Spreči.” navedeno je u upozorenju.

S obzirom na to da je prognoziran prestanak padavina, krajem dana se očekuje stabilizacija vodostaja na slivu rijeke Bosne. Na svim ostalim stanicama na vodnom području rijeke Save u FBiH uglavnom se bilježi opadanje vodostaja i redovno hidrološko stanje.

(Erna H.) 

BIHPOPLAVE
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.