18.6.2023. 13:48
0
Spriječen napad “islamista” na gej paradu u Beču: Među uhapšenima mladić porijeklom iz BiH
Austrijske vlasti danas su saopštile da su spriječile mogući napad trojice mladića na gej paradu u Beču, a koji su navodno simpatizeri “Islamske države”.

Zvaničnik austrijske obavještajne službe Omar Haijawi-Pirchner izjavio je da su osumnjičeni uhapšeni prije početka jučerašnje parade kojoj je prisustvovalo oko 300.000 ljudi.

Pirchner je istakao da su trojica osumnjičenih, koji su austrijski državljanih porijeklom iz BiH i Čečenije, čiji identiteti nisu objavljeni, radikalizovani putem interneta i simpatizeri su “Islamske države”.

Pirchner je naglasio da nije bilo nikakve opasnosti po učesnike parade. Jedan od osumnjičenih odranije je poznat policiji.

Austrijska medijska kuća ORF navodi da su obavještajne službe dobile informacije o navodnim planovima osumnjičenih koje su pratili i uhapsili na osnovu naloga državnog tužioca.

Tokom pretresa kuća osumnjičenih, pronađeni su razni dokazi, uključujući oružje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.