14.7.2023. 18:43
0
Legendarni Ivica Osim će dobiti spomenik u Grazu
Legendarni Ivica Osim dobit će spomenik u Merkur Areni (stadion Sturma) u Grazu nakon što je objavljeno da će gradonačelnica austrijskog grada Elke Kahr iz svog budžeta za ovo staviti na raspolaganje 60.000 eura.

Vijest donosi Austrijski Der Standard i javlja da je umjetnik Markus Wilfsing predstavio koncept projekta.

Naime, na stadionu će se postaviti portret Ivice Osima na animiranom LED displeju u obliku lopte, a bit će i prikazan njegov poznati citat : “Sukob kultura? Obično se kulture ne bore. Zato su kulture. Zato što ne vode ratove”.

Navodi se da će se ovaj citat prikazati ‘na svim prevodivim jezicima svijeta’.

“Imenovanjem trga i spomenika grad Graz održava obećanje. Ivica Osim se zalagao za koheziju i poštovanje, kako u fudbalu, tako i u svim drugim oblastima života. Oduševljena sam što je Markus Wilfling predstavio sjajan i dostojan koncept, koji se sada može implementirati”, rekla je gradonačelnica Kahr.

Također, spomenik Ivici Osimu bit će postavljen na istaknutom mjestu direktno iznad ulaza stadiona.

Osimov portret bit će crno-bijelo i sastavljen od mnoštva malih pločica.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.