21.7.2023. 21:15
0
Općina Srebrenica: Odbijen prijedlog SNSD-a da se trg nazove "Republika Srpska"
FOTO: Facebook
Klub odbornika SNSD-a napustio je Skupštinu općine Srebrenica jer nisu uvaženi njihovi prijedlozi između ostalog i da se trg Mihaila Bjelakoviča preimenuje u trg "Republika Srpska".

Osim toga klub SNSD-a je tražio i da se skine tačka o kreditnom zaduženju od dva miliona KM, jer se već vraća kredit od 2,5 miliona KM koji je podignut 2019. godine i još uvijek nije vraćen, prenosi Avaz.

- Nije potrebno novo kredirino zaduženje od 2 miliona KM za tzv ekonomski oporavak Srebrenice što nema veze sa predloženim kreditom jer se traži 900 000km da se završi parking garaža koja nije nikakav kapitalni projekat za oporavak Srebrenice -  kazao je šef kluba odbornika SNSD u Skupštini Srebrenice Radomir Pavlović za Večernje novosti.

Većina u Skupštini je odbila i prijedlog SNSD-a da se na dnevni red uvrsti informacija o premjeru katastarskih opština u Srebrenici kako bi se riješila imovina onih kojima je nacionalizovana poslijee Drugog svjetskog rata.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.